30/4/09

Viatge a Itàlia 2009

"...Florència és considerada com el bressol del Renaixement i destaca per la seva riquesa arquitectònica i els seus museus. El domini de la ciutat per part de la família dels Mèdici és fonamental per entendre el paper d'aquesta ciutat a la història de l'art...."

En el bloc Viatge a Itàlia 2009 podem conèixer el relat del viatge dels i de les alumnes de final de curs del Batxillerat del Col.legi Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat, però especialment podem trobar, tant en les diferents entrades com en el dossier-guia que l'acompanya, detallades informacions dels llocs visitats i de la cultura de les següents ciutats: Roma, El Vaticà, Florència, Pisa i Gènova.

Des de Coneguem el món us convidem a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra.

29/4/09

Estada a Tòquio

Fa poc us parlava sobre Catalans pel món, un bloc del 3cat34.cat (el portal informatiu de la Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio) que ens mostra aquelles històries de catalans i catalanes que viuen a diferents parts del món: Relats en primera persona que ens expliquen l'actualitat del país on resideixen, el que està passant a les ciutats que els han adoptat i com la gent d'altres llocs veu Catalunya. En resum, diferents i interessants punts de vista de la realitat, des de latituds llunyanes...

Avui us volia convidar a llegir les cròniques de Josefa Valderrama des de Tòquio.

Des de Coneguem el món us volem convidar a la xerrada "Descobreix el Kirguizistan" el proper divendres 8 de maig a les 19h. a Can Fabra

28/4/09

Coneguem el món

"Som un petit grup d’enamorats del món. Ens agrada viatjar, conèixer i compartir. Ens apassiona la geografia i les fronteres que aquesta dibuixa i sovint somiem davant els mapes.

Un país és un petit món dins d’aquest gran planeta, on cadascun dels habitants forma part d’un trencaclosques que dibuixa colors, olors, sabors, paisatges, coneixements i maneres de viure. Hem d’evitar que la globalització emmascari aquestes petites o grans meravelles que encara queden per descobrir.

Amb tot això i més ens agradaria convidar a compartir les nostres experiències amb tots aquells i aquelles que tinguin la curiositat i l’interès per a conèixer noves destinacions i gaudir amb els relats dels petits secrets de cada viatge..."

Amb aquesta filosofia un grup de persones ens hem unit en el projecte "Coneguem el món" per organitzar cada primer divendres de mes una xerrada al Centre Cultural Can Fabra (c/ Segre, 24-32) en el districte de Sant Andreu de Barcelona.

Comencem el proper divendres 8 de maig a les 19h. amb la xerrada “Descobreix el Kirguizistan”, una aproximació a la cultura, la història, les tradicions i els indrets més destacats d’aquest país de l’Àsia Central, a càrrec d’Asyl Ryskulova i jo mateix, Eduard Balsebre. Aquesta xerrada estarà acompanyada des del dia 4 i fins el 10 de maig de l'exposició "Mirades de la Ruta de la Seda" i el mateix dia de l'acte hi haurà un petit refrigeri amb productes del Kirguizistan. Esperem que us agradi la proposta i ens veiem el divendres 8 de maig...

27/4/09

Llums del Senegal

"Se suposa que he d'utilitzar aquestes línies per descriure com preparo el meu viatge i quins sentiments m'assalten aquests dies previs a la meva nova vida a Kafountine..."

Amb aquests mots començava la primera entrada de Llums del Senegal el bloc de Sandra Valent on ens relata la seva experiència com a alfabetitzadora, a través de l'oenagé Catalunya Casamance, a Kafountine, un poble del sud del Senegal.

26/4/09

Viure a Amsterdam

Catalans pel món és un bloc del 3cat34.cat (el portal informatiu de la Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio) que ens mostra aquelles històries de catalans que viuen a diferents parts del món: Relats en primera persona que ens expliquen l'actualitat del país on resideixen, el que està passant a les ciutats que els han adoptat i com la gent d'altres llocs veu Catalunya. En resum, diferents i interessants punts de vista de la realitat, des de latituds llunyanes...

Avui us volia convidar a llegir les cròniques d'en Miquel Marzabal des d'Amsterdam...

25/4/09

Viatge en interrail

"...El passat dia 11 va acabar el viatge que m'ha portat des de Frankfurt fins a Istambul passant per Àustria, Eslovènia, Itàlia i Grècia. Han estat 23 dies al peu del canó, la immensa majoria d'ells cremosos, alguns estressants, però sempre amb alguna història per explicar al final del dia. El Carles i jo hem estat junts des del principi i el Rojo va ser amb nosaltres 5 dies abans de partir sol a l'aventura, però res hauria estat el mateix sense conèixer tota la gent que ens ha acollit i acompanyat..."

Així comença el relat del viatge en Interrail a l'any 2006 de tres amics catalans per aquests països d'Europa. Unes aventures plenes d'emocions, descobirments i bon humor...

24/4/09

Diapoesies mauritanes

L'Isabel Barriel és una persona que sap combinar la sensibilitat i les emocions dels descobriments i els aprenentatges que s'esdevenen en tot viatge gràcies a les imatges i la poesia...

Aquest cop us deixo gaudint amb el seu nou bloc dedicat a Mauritània i de les seves paraules:

"S'esfilagarsen els núvols
i el vent aixeca al cel la pols
per pintar sense artifici
la densa flaire vora el sol.
I la llum captura els mots
per batejar tots els colors."

23/4/09

La volta al món d'en Pep: Mèxic

"...Aquí tens una infinitat de llocs per visitar com Chamula, que ja us vaig parlar de la seva esglèsia, El Cañon del Sumidero, Palenque, etc. i és un bon lloc per tindre com a punt de partida. Voldria resaltar que estem en ple territori zapatista, hi ha molte, pero molte gent que es seguidora i apoya al Frente Zapatista de Liberacion Nacional, que vam fer una revolta l'1 de gener de 1994..."

En Josep Amell de Moja a l'Alt Penedès va iniciar la Volta al món aquest febrer del 2009 volant fins a Panamà i ara ja es troba a Mèxic i des d'allà ens mostra imatges i anècdotes. Us recomano compartir les seves aventures...

22/4/09

Un hamman al Marroc

"Als tres dies d'estar a Tagleft, poblet d'unes mil persones al núcli urbà i unes tres mil si hi afegim els pastors i famílies que viuen quasi aïllades arreu del terme, la situació corporal ja recomanava una bona neteja integral. L'Abdel Maouni, el xicot que ens feia de guia, va anar a preguntar si aquella tarda ens podien reservar una hora de tot el negoci nomès per a nosaltres, cinc en total i va tornar amb la resposta afirmativa. A les vuit tindriem el bany a la nostra exclusiva disposició!"

Pels amants de l'espeleologia, les ciències i la fauna existeix a la xarxa un excel.lent espai l'Espeleobloc, on es poden trobar pràctiques informacions, bons relats, consells i un bany de sentiments i estimació envers la natura i la vida... i parlant de banys avui us volia presentar el relat del Lluís Auroux sobre la seva experiència a un hamman al Marroc...

21/4/09

Juliol a Noruega

"Aquest ja és l'últim dia sencer per disfrutar Noruega. Agafarem dos trens que ens duran fins a Oslo... La primera part del viatge és d'aquelles gairebé obligades: Flam-Myrdel, unes vistes espectaculars. Diuen que és un dels viatges en tren que ofereix millors vistes en tot el món..."

Amb aquestes paraules comença la darrera entrada del bloc Danichan a Noruega, un interessant relat d'un viatge al mes de juliol de l'any 2008 per aquest país del nord d'Europa.

20/4/09

Tour de França 2008

"El diumenge 3 d’agost de 2008, i encara amb els efectes d’haver assistit un dia abans a un casament, agafem l’autocaravana i ens dirigim cap al nostre destí: França. Després de passar per Perpignan, Carcassonne, Toulouse, i Bordeaux, deixem l’autopista i anem fins a Royan on, uns quilòmetres després i ja al capvespre, trobem una zona al costat de la carretera i molt a prop de la platja que està plena d’autocaravanes. Aparquem, anem a veure l’Atlàntic..."

Així comença l'interessant relat del particular Tour de França de la parella viatgera Sense Descans que ens relata el seu viatge en bicicleta i cotxe per la Bretanya, Normandia, París i els Alps a l'estiu de l'any 2008.

19/4/09

Del Pamir a l'Himàlaia

En Pep Costa i l'Imma Molist són una parella que els agrada viure i veure allò que desconeixen, ja sigui a prop de casa com a altres països. Els agrada l'excursionisme, l'esquí de muntanya, la bicicleta. Aquest últim mitjà l'han utilitzat en els seus viatges per Àsia, Àfrica i Amèrica del sud. Podeu descobrir els seus viatges, imatges i relats a la web Racons del món i avui us convido a descobrir les imatges del seu viatge "Del Pamir a l'Himàlaia" a l'any 2007:

"Començant a la capital de Tadjikistan, Dushanbe, vam enfilar-nos cap al Pamir. A la Xina vam passejar-nos pel mercat de Kashgar i després vam enfilar-nos cap al Tibet, després d'uns 3.000 km en aquesta regió i haver creuat diversos passos de més de cinc mil metres vam arribar a Lhasa. Les últimes pedalades a Xina van estar per la regió del Qinghai -on vam poder admirar la seva gent que viuen en condicions extremes d'aïllament i de duresa per les baixes temperatures- i per la regió de Guizhou i Guangxi -la terra dels "miao"...

18/4/09

Comentaris sobre un viatge a Birmània

Nelisa (Nel + Isa) és el nom de la web de viatges creada pel fotògraf Nelson Souto (www.nelsonsouto.es) i la viatgera Isabel Barbot que han donat mil i una voltes per tot el món com a periodistes especialitzats en viatges. En aquesta web podem trobar alguns relats del seus viatges així com d'altres com el relat d'en Pablo García que ens mostra les seves experiències a Myanmar:

"... Hi ha la tira de coses que et deixen perplex, oficis que creiem extingits, iniciatives governamentals surrealistes o situacions sociopolítiques absurdes als nostres ulls..."

17/4/09

Finès entre tots i totes

La Merike escriu en català des de Helsinki el seu bloc "Finès entre tots i totes" un espai on trobar les visions des del nord d'Europa envers la nostra llengua, conèixer el seu procès d'aprenentatge del català i, al mateix temps, descobrir diferents aspectes culturals, lingüístics i socials de Finlàndia:

"... Hi ha una gran celebració avui als carrers de Porvoo, Ciutat Vella, - i està nevant-. Els anys 1808 i 1809 són al nombre dates que han marcat decisivament la història de l'Estat finlandès..."

16/4/09

El cor de Chiapas

A la "Catosfera viatgera" hi ha infinitat de blocs - ja portem publicats més de 600 en aquest espai-, molts d'ells plens d'interessants relats i anècdotes, informacions útils i imatges de gran bellesa. Tanmateix, quan tinc el plaer (i el moment) de fer una ullada hi ha que em deixen fascinat... Avui us presento un d'ells, Tempus Fugit d'en Josep M. Ferrer de Barcelona, una meravella d'escrits i d'imatges, en aquest cas de l'estat mexicà de Chiapas:

"Una agressiva olor, barreja de copal i pinassa, va colpejar els meus narius que es van eixamplar amb la intenció d'adaptar-se a aquella sensació de falta d'oxigen. Entre les persones inclinades amb expressions de recolliment, uns pocs infants corrien per l'església amb una actitud enjogassada i del tot aliena a les mostres compungides dels seus adults. Aquella llum blanca i solar es barrejava amb la il·luminació dèbil de petites espelmes veladoras enclastades a terra i amb el fum del copal que es cremava per tots racons, formant així un escenari de misteriosos contorns..."

15/4/09

Cròniques de Philadelphia

"Després de quatre anys a Nova York, ara escric des de Philadelphia. Aquesta ciutat és el centre històric dels Estats Units, on es va firmar la declaració de la independència i la constitució. És una ciutat amb molt de caràcter, i també força problemes. Només hi porto mesos, però crec que la meva nova ciutat ha afegit a la meva visió dels Estats Units—que centra una bona colla de les idees que tinc per aquest blog...."

Tot just a principis de març en Roc Armenter ha iniciat el seu bloc Opera et dies des de la ciutat de Philadelphia. Una nova oportunitat de gaudir de la seva estada per Estats Units i de les seves sempre interessants cròniques.

14/4/09

Cròniques de Moscou

Catalans pel món és un bloc del 3cat24.cat (el portal informatiu de la Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio) que ens mostra aquelles històries de catalans que viuen a diferents parts del món: Relats en primera persona que ens expliquen l'actualitat del país on resideixen, el que està passant a les ciutats que els han adoptat i com la gent d'altres llocs veu Catalunya. En resum, diferents i interessants punts de vista de la realitat, des de latituds llunyanes...

Avui us volia convidar a llegir les cròniques d'en Ferran Güell des de Moscou...

13/4/09

Imatges de Belize

"... Ahir dia 2 de juliol de 2007 vem sortir de Barcelona a les 15,30, bé, a les 16,30 tenint en compte el retràs habitual, direcció Londres per agafar un altre avió i dirigir-nos a Bangkok...."

Així comença el relat Anem a fer una cervesa ?, un diari de la Volta al món de la Mariona i el Quim que els va dur des de juliol de l'any 2007 i fins a juliol de l'any 2008 a descobrir i creuar diferents països d'Àsia, Oceanía i Amèrica... Avui us volia convidar a gaudir de les imatges de Belize.

12/4/09

En bicicleta per Vietnam

Xinuxanuinarinant és el bloc d'una parella viatgera, l'Anna i el Ruben de Campdevànol, que es troben de viatge per Àsia des de l'agost de l'any 2008 i ens comenten la seva ruta en bicicleta per Mongòlia, Xina (Sichuan i Yunnan), Laos, Cambodja... Avui us deixo amb el relat de la seva ruta per Vietnam:

"...Pedalar pel centre de Vietnam ens ha agradat, hem pogut gaudir de carreteres molt tranquil.les i de pobles molt xulos on hem pogut visitar més d'un rong, unes cases enormes fetes de fusta i palla on si reuneix la gent del poble...."

11/4/09

Escalada al Wadi Rum

Rumba Team és el bloc d'uns amics enamorats de la muntanya i l'escalada. Els seus relats sempre plens de detalls i anècdotes ens porten a diferents indrets del món per tal de descobrir la bellesa d'aquest esport. Avui us convido a gaudir de les imatges i les paraules del seu relat del viatge al desert del Wadi Rum a Jordània:

"... Ja entrant en materia i per començar el dia o més ben dit la tarda, varem anar al peu del jebel rum (20-30 min desde el poble) per a fer la via: Flight of Fancy (200m, 6b), i si que hi varem entrar si!!, un espectacular sistema fisurat dominat per un gran diedre molt visible que serà el llarg clau (4rt llarg), 6 llargs (v+,v+,6a,6b,v+ i v+ exp.) una via amb el grau apretat i exposta en algun tram, sobretot l'últim llarg, una travessa on només ens podrem possar un parell de peces en 20 o 25 metres, cal respirar i no pensar en moltes coses...."

10/4/09

En furgoneta per Amèrica del Sud

Estrepsud és el nom del bloc d'en Salvador que ens relata el seu viatge de deu mesos durant els anys 2008 i 2009 per Amèrica del Sud, en concret per Argentina, Perú i Brasil:

"... Però malgrat les inclemències és un lloc genial. La llum és fantàstica, el paisatge engantxa, el cel per la nit està plagat d'estrelles enormes (a tot l'hemisferi sud el cel és millor que al nord però a l'equador és impressionant)...."

9/4/09

Viatge 365: Xina

Tal com ens diuen a l'inici del seu bloc Viatge 365: "Som la Mireia i el Marc, i aquest és el blog on expliquem el nostre viatge d'un any per Àsia, Oceanía i Amèrica del sud. El blog ens serveix per estar en contacte amb família i amics i per compartir amb els que ho volgueu, experiències i vivències. Si us encanta viatjar, o senzillament gaudir de la vida, segur que aquest blog us agradarà! ;-)" i avui podem gaudir dels relats de la seva ruta per la Xina:

"...En unes hores agafarem el bus per deixar Xina, on hi hem estat durant 25 dies per les províncies de Guanxi, Guizhou i Yunnan. És un país que ens ha encantat i que ens ha deixat amb les ganes de tornar-hi i conèixer tot allò que no hem pogut fer aquest cop..."

8/4/09

Buscant camins...

En Jordi Quellos de Planoles autor del bloc Buscant camins es troba des de finals de novembre del 2008 de viatge pel sudest asiàtic: Cambodja, Laos, Nepal, Índia, Tailàndia... i ens ho relata amb simpatia i un munt d'anècdotes:

"... Aquí també he tingut una experiència màgica !! Us heu banyat mai amb aigües tropicals i de nit...? Us deixaria amb la incògnita perquè ho provéssiu i fliparieu, però no me'n puc estar d'explicar-ho... "

7/4/09

Viatge a Madeira

"... Aquest viatge a l'illa de Madeira, fet al juny del 2003, va ser semi-organitzat, ja que si bé vam anar a través d’una agència de viatges, l’únic que va fer aquesta és reservar-nos el vol, el cotxe i els diferents hotels: tot el demés ha estat pel nostre compte. Les dates del viatge van ser a principis de Juny, una època bona per a poder fruir de l'esplendorosa vegetació de l’illa, i sense excés de calor ni de turisme..."

Així comença l'interessant relat de l'Àngels Cros de l'any 2003 sobre Madeira que podem trobar a Viatgeaddictes. Una illa que els va entusiasmar...

6/4/09

El Centre Català de Kansai

El Centre Català de Kansai (CCK) reconegut oficialment l’any 1998 és una associació sense fins lucratius creada amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura i la llengua catalanes al Japó, promoure la benentesa entre el poble japonès i el català i donar suport als catalans de la regió.

El CCK té la seu a la ciutat de Osaka i ofereix des de classes de català i assessorament a les persones que volen apendre el català o que volen anar a estudiar o a treballar a Catalunya, a assesorament als catalans que necessiten suport per adaptar-se millor al Japó o suport a les empreses catalanes que necessiten informació professional sobre el Japó...

5/4/09

Donant voltes per Turquia

"En general, viatjar, és una de les coses que em més em motiva, i em dóna més alegries i satisfaccions.

Però de vegades, viatjar sol no és gens fàcil: pagar el doble per dormir en una habitació privada, trobar el cul de la motxilla xop perquè me l'he hagut d'endur al lavabo, perdre'm i desorientar-me per no tenir ningú al costat que em corregeixi... i molts altres cops, simplement el fet de no poder parlar ni expressar els meus sentiments durant dies... és en aquests moments, que com a via d'escapament, utilitzo el bloc (el de paper, el de tota la vida) i el bolígraf, i començo a escriure..."

Amb aquestes paraules l'Ivan Ortiz Marimon ens obra els seus personals i interessants relats de viatges per tot el món. El bloc Donant Voltes ens permet descobrir una meravellosa mirada de la realitat i gaudir dels seus descobriments, com va fer durant l'any 2005 per Turquia.

4/4/09

L'església de Saint Bartholomew

Sortides familiars és la pàgina personal de viatges d’en Joan Molar. En ella podem trobar viatges i sortides possibles en família, on sempre ens indica allò més destacat a visitar, així com hotels i restaurants especialment interessants.

Així, des de Badalona ens acosta a interessants pinzellades d'indrets plens d'historia, cultura i bellesa... i aquest cop voldria destacar la visita a Saint Bartholomew, que ens relata de meravella: "... El llac Konigsee és un dels més bonics llacs alpins de la regió Alemana de Baviera. Al centre hi trobareu aquesta deliciosa península i l’església de Saint Bartholomew, una excusa perfecta per regalar-vos una excursió pel llac ..."

3/4/09

Opinions sobre l'Iran

L'arabista Jordi Llaonart resideix a Kuwait i des d'aquest lloc ha escrit gran part dels seus articles publicats a l'Avui i a altres mitjans de comunicació catalans.

Avui ens podem aturar al seu bloc L'anàlis del món àrab i l'islam que recull les seves interessants reflexions, realitzades durant l'any 2007, sobre la societat i la vida política i cultural de diferents indrets del Pròxim Orient, com és el cas de l'Iran... us deixo amb l'inici d'un dels seus articles: "Mahmud Ahmadinejad va dir el mateix dia de la seva elecció com a president de l'Iran, l'estiu de l'any passat, que el seu govern reprendria l'esperit de la Revolució Islàmica per aconseguir una societat islàmica exemplar..."

2/4/09

Guatemala: anem al gra !!!

L'Anna Isern, nascuda a Girona, és veterinària de professió i cooperant per vocació. Treballa desde fa 15 anys amb Veterinaris Sense Fronteres a Guatemala i és l'autora del bloc Guatemaya, poble de blat de moro.

"Des que vaig arribar a aquest país, l’any 1993, m’ha tocat (per desgràcia) presenciar les diferents onades de modernitat que arriben al camp guatemalenc, sempre amb promeses d’un futur millor per a les famílies camperoles. L’onada acostuma a ser semblant i de característiques similars cada vegada: Una empresa 'x' (generalment alguna multinacional dels agroquímics) ofereix als pagesos de la regió que en lloc de sembrar blat de moro i mongeta (aliments bàsics de la seva dieta) sembrin el meravellós producte 'y' (gairebé sempre productes d’exportació aliens a la seva cultura alimentària, com per exemple el bròquil, els pèsols, móres, maduixes, flors ornamentals, etcètera)..."

1/4/09

Cooperació a Níger


DNíger.cat és una associació sense ànim de lucre que està constituïda per persones amb experiència en el camp de la Cooperació i projectes de Desenvolupament i Solidaritat internacionals i té per objectiu promoure i dur a terme projectes de desenvolupament i cooperació amb i per a la població de Níger.

A la seva web hi ha força informació sobre les seves activitats i del país, però avui voldria destacar l'entrevista amb Josep Frigola, nascut a Ventalló, sacerdot que l'any de 1965 va arribar a la diòcesi de Kupela (Burkina Faso) com a membre dels Missioners d’Àfrica i actualment és el responsable del projecte de formació de joves i adults a CADEV-Níger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...